söndag 25 februari 2007

Jag kan rädda världen

"There’s a million mouths to feed. And I’ve got everything i need. I’m breathing. And there’s a hurting thing inside. But I’ve got everything to hide. I'm grieving. Hey hey I saved the world today. Everybody’s happy now. The bad things gone away. And everybody’s happy now. The good thing’s here to stay. Please let it stay"

Jag såg den omtalade dokumentären En obekväm sanning med Al Gore om klimatförändringar idag i en fullsatt biograf (Odeon). Även om ämnet var känt tidigare, så kunde jag inte annat än att bli väldigt oroad över jordens framtid, men samtidigt bli inspirerad till att rädda världen. Filmens sluttexter talar allt om hur just du kan hjälpa till att rädda världen. Läs mer på http://www.climatecrisis.net/ och se filmen. Det finns inget problem i världen som är viktigare än detta. För oavsett vilket problem du kommer på - krig, svält, fattigdom - så betyder de ingenting ifall världen skulle gå under. Men, en stor del av detta ligger i dagens förutsättningar och politik, och då spelar helt plötsligt de andra problemen roll. Och rent politiskt så känns det som om Al Gore lever i en helt annan värld än president Bush. Det är klart att filmen kan ses som en valkampanj, men oj vilken bra valkampanj i så fall. För om det är denna film, denna Al Gores föreläsning, som har öppnat upp ögonen för pressens och folkets allt större bevakning och intresse för miljö och klimatfrågor - så är filmen värd mer än en Oscar (som den idag kan vinna).

De små kortfilmerna i filmen om klimatförändringar är mycket komiska. Här är ett exempel: http://www.youtube.com/watch?v=QLW2T3QgJc0

1 kommentar:

mazuli sa...

Jag vill se den.
Och såhär är det: om alla drar ett strå till stacken kan vi rädda världen. Det är vi konsumenter som har makten.

Peace :D